• Rregullat për përdorimin e cookies


  Çfarë janë cookies?

  Një cookie është një skedar i vogël teksti që ruhet në një kompjuter ose pajisje celulare ndërsa viziton një faqe interneti. Me cookies, një faqe interneti kujton aktivitetet dhe preferencat tuaja (për shembull, informacionin e hyrjes, gjuhën, madhësinë e shkronjave dhe preferencat e tjera të ekranit) me kalimin e kohës, kështu që nuk keni nevojë t’i rifusni ato sa herë që ktheheni në uebsajt, ose gjatë shfletimit të faqes në internet.

  Si i përdorim cookies?

  Rossmax përdor cookies dhe teknologji të ngjashme për disa qëllime, në varësi të kontekstit ose produktit, duke përfshirë:

  1. kuki të përkohshme të sesionit të përdoruesit dhe/ose në disa raste kuki të vazhdueshme të kufizuara në disa orë – ne i përdorim ato për të ruajtur cilësimet tuaja të dëshiruara dhe të tjera në pajisjen tuaj, si dhe për të përmirësuar përvojën tuaj të përdoruesit. Për shembull, falë faktit që cilësimet tuaja të dëshiruara ruhen në cookie, nuk keni pse t’i rregulloni vazhdimisht ato që në fillim. Përveç kësaj, nëse hiqni dorë nga disa reklama të bazuara në interes, ne do t’i ruajmë zgjedhjet tuaja të tërheqjes në një skedar cookie në pajisjen tuaj.
  2. skedarët e vërtetimit, të cilat përdoren gjatë shfletimit të faqes së internetit. Kjo cookie ju lejon të kaloni nga një faqe interneti në tjetrën pa pasur nevojë të identifikoheni përsëri në çdo faqe interneti. Ju mund të mbani mend informacionin tuaj të hyrjes, kështu që nuk keni nevojë të identifikoheni sa herë që ktheheni në faqen e internetit.
  3. kukitë e sigurisë së përdoruesit, të cilat zbulojnë abuzimin e identitetit dhe janë me kohëzgjatje të kufizuar – ne i përdorim ato për të përpunuar informacione që na ofrojnë siguri, si dhe për të zbuluar mashtrime dhe abuzime.
  4. cookie multimediale, të tilla si skedarët e Flash Player, gjatë shfletimit të faqes së internetit.
  5. cookies që mbajnë ngarkesë, gjatë shfletimit të faqes së internetit – ne i përdorim ato për të kujtuar informacionin që ju na jepni dhe i ruajmë duke i ruajtur në një cookie.
  6. cookie të vazhdueshme për të personalizuar ndërfaqen e përdoruesit gjatë shfletimit të sajtit (ose pak më gjatë) – ne i përdorim ato për t’ju lejuar të jepni komente në faqen e internetit.
  7. kukit e mediave sociale të palëve të treta për anëtarët e rrjeteve sociale të identifikuar – Disa nga faqet tona të internetit përmbajnë skedarë skedarësh të rrjeteve sociale, duke përfshirë ato që lejojnë përdoruesit e kyçur në një rrjet social të ndajnë përmbajtje përmes atij rrjeti. Kjo ndodh në faqet e internetit që ju lejojnë të identifikoheni dhe të regjistroheni përmes llogarive të mediave sociale dhe nëse ndani përmbajtjen e sajtit në rrjetet sociale (p.sh. përmes butonit “Pëlqe”). Ndikimet specifike në privatësinë tuaj do të ndryshojnë nga një rrjet social në tjetrin dhe do të varen nga cilësimet e privatësisë që zgjidhni në ato rrjete. Ju mund të zbuloni se si menaxhohen këto cookie në faqet e tyre të internetit.

  Përveç cookie-ve të mësipërme, ne përdorim gjithashtu:

  1. shtojcat e rrjeteve sociale për gjurmim.
  2. cookies promocionale të palëve të treta – ne i përdorim ato për të mbledhur informacion në lidhje me aktivitetin tuaj në internet dhe për të identifikuar interesat tuaja, në mënyrë që t’ju shfaqim reklama që mund të jenë më me interes për ju. Ju gjithashtu mund të anuloni reklamat e bazuara në interes që ju dërgojmë, siç përshkruhet në Politikën tonë të Privatësisë. Përveç kësaj, ne përdorim cookie, për shembull, për të regjistruar numrin e vizitorëve që kanë parë reklamën ose që kanë parë reklamat, në mënyrë që të njëjtat reklama të mos shfaqen më shumë se një herë.
  3. cookie analitike – ne përdorim cookie të palëve të para dhe të palëve të treta, si dhe identifikues të tjerë për të mbledhur të dhëna të përdorimit dhe performancës, për shembull: ne mund t’i përdorim ato për të numëruar vizitorët unikë në një faqe interneti ose shërbimi, si dhe për të zhvilluar statistika të tjera rreth faqet tona të produkteve të internetit, dmth. për të gjetur se cila është performanca e produkteve tona dhe si mund t’i përmirësojmë ato (për shembull, ne përdorim cookie për të mbledhur të dhëna që ndihmojnë në shpërndarjen e ngarkesës). Kjo i lejon faqet tona të internetit të funksionojnë normalisht.

  Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se disa video të ngulitura në faqet tona të internetit përdorin cookie për të mbledhur në mënyrë anonime statistika se si keni ardhur në faqet tona të internetit dhe cilat video keni vizituar.

  Aktivizimi i këtyre cookies nuk është i nevojshëm për faqen e internetit, por do t’ju japë një përvojë më të mirë shikimi.

  Ju mund t’i fshini ose bllokoni këto cookie, por në këtë rast disa veçori të faqes në internet mund të mos funksionojnë.

  Ne nuk përdorim informacionin e cookie-ve për t’ju identifikuar personalisht dhe informacioni i mostrës është plotësisht nën kontrollin tonë.

  Këto cookie nuk përdoren për ndonjë qëllim tjetër përveç atyre të përshkruara këtu.

  A përdorim cookie të tjera?

  Disa nga faqet e internetit ose nënsajtet tona mund të përdorin cookie shtesë dhe/ose të ndryshme nga ato të listuara dhe të përshkruara. Për shembull:

  – kompanitë që punësojmë për të ofruar shërbime në emrin tonë, të tilla si analizat e faqeve të internetit, vendosin skedarë skedarësh kur vizitoni faqet tona të internetit.

  – kompanitë që ofrojnë përmbajtje të tilla si video, lajme ose reklama në faqet tona të internetit vendosin skedarët e tyre të personalizimit. Të dhënat që këto kompani përpunojnë përdoren në përputhje me politikat e tyre të mbrojtjes së të dhënave, të cilat mund t’i lejojnë ata të mbledhin dhe kombinojnë informacione rreth aktiviteteve tuaja nga faqet e internetit, aplikacionet ose shërbimet e shumta të internetit.

  Detajet rreth tyre do t’ju ofrohen sapo të shfaqen, dhe më pas ne do t’ju kërkojmë lejen tuaj (nëse nuk e keni dhënë më parë) për t’i ruajtur edhe ato cookie.

  Si mund të kontrolloni cookies?

  Ju mund të kontrolloni dhe/ose të fshini skedarët e personalizimit sipas nevojës.

  Ju mund të fshini të gjitha cookies që janë ruajtur tashmë në kompjuterin tuaj dhe cilësimet e shumicës së shfletuesve ju lejojnë të bllokoni skedarët e skedarëve. Nëse bllokoni skedarët e personalizimit, mund t’ju duhet të rregulloni manualisht disa preferenca sa herë që vizitoni faqen e internetit dhe disa shërbime dhe veçori mund të mos jenë të disponueshme.

  Si të fshini cookies?

  Shumica e cookies fshihen lehtësisht, por ju lutemi vini re se fshirja ose bllokimi i të gjitha cookies mund të ndikojë negativisht në përdorimin e faqes së internetit.

  Nëse ende vendosni të fshini ose çaktivizoni cookie-t në kompjuterin tuaj, duhet të përditësoni cilësimet e shfletuesit tuaj të internetit (për informacion se si të fshini dhe çaktivizoni skedarët e personalizimit, shihni shfletuesin tuaj në përzgjedhjen e sistemit të ndihmës).

  Informacion shtesë për të hequr dorë nga cookie-t

  Aktualisht ka disa uebsajte të heqjes dorë nga cookie për shërbime të ndryshme.

  Shikoni faqet e mëposhtme të internetit për më shumë informacion:

  www.allaboutcookies.org

  www.youronlinechoices.com/hr

  www.aboutads.info/choices

  https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

  http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

  Përveç sa më sipër, faqet e mëposhtme të internetit mund t’ju ndihmojnë shumë:

  • European Interactive Digital Advertising Alliance (EU)
  • Internet Advertising Bureau (US)
  • Internet Advertising Bureau (EU)
  • Google Chrome
  • Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Safari (Desktop)
  • Safari (Mobile)
  • Android Browser
  • Opera
  • Opera Mobile.

  Rivendos dhe kontrollo cookie-t

  Sa herë që vizitoni faqen tonë të internetit, ju mund të zgjidhni të rivendosni dhe kontrolloni cookie-t dhe mund t’i fshini dhe/ose modifikoni ato në çdo kohë.