• Si lider në teknologji

   jemi të përkushtuar të sigurojmë
   vlerësime dhe aprovime klinike.

  Kardiovaskulare

  Cardiovascular disease (CVD) is a class of diseases that involve the heart or blood vessels. Other CVDs include stroke, heart failure, hypertensive heart disease, ...

  Temperaturë

  Temperatura është një nga mekanizmat mbrojtës të trupit. Kur bakteret ose viruset futen në trup dhe bëjnë që ai të mos funksionojë mirë, trupi kalon në gjendje mbrojtjeje dhe sistemi imunitar aktivizohet.

  Respiratore

  Fjalët "sëmundjet respiratore" i referohen një termi mjekësor që përfshin problemet patologjike, të cilat prekin organet dhe indet që bëjnë të mundur shkëmbimin e ajrit në organizma më të larta, dhe përfshin sëmundjet e aparatit të sipërm të frymëmarrjes, trakea, bronket, bronkoidet, alveola, pleura dhe kaviteti pleural, si dhe nervat e muskujt e frymëmarrjes.

  Teknologji unike

  Standardet më të larta të cilësisë dhe rezultate të jashtëzakonshme në verifikimet klinike

  Që prej vitit 1988, Rossmax është i përkushtuar të sjellë teknologjinë më të mirë në çdo fushë biznesi. Ofrimi i shërbimit me vlerë për çdo nevojë të caktuar të klientit është ajo çka nxit më tepër zgjidhjet e patentuara. Rossmax nuk bën kompromis në plotësimin e standardeve më të larta dhe në kontrollin e rezultateve nëpërmjet verifikimeve të veçanta klinike.

  Kardiovaskulare

  Sëmundjet kardiovaskulare (CVD) janë një kategori sëmundjesh që përfshijnë zemrën ose enët e gjakut. Sëmundjet kardiovaskulare përfshijnë sëmundjet e arterieve koronare (CAD) si angjina dhe infarkti i miokardit (i njohur shpesh si ataku në zemër). Disa CVD të tjera janë goditjet cerebrale, pushimi i zemrës, sëmundjet e tensionit të lartë të zemrës, sëmundjet reumatike të zemrës, kardiomiopatia, aritmia e zemrës, sëmundjet kongjenitale të zemrës, sëmundjet valvulare të zemrës, karditi, aneuorizmat e aortës, etj.
  Zbulimi i hershëm i fibrilacionit atrial, tkurrjes së parakohshme, trakiardisë dhe bradikardisë.
  Mund të bëhen matje automatike dhe auskultatore
  Dallon dhe tregon nëse mansheta është vendosur si duhet në krah.
  Treguesi i dallimit të lëvizjeve
  LCD me ndriçim
  Madhësi Jumbo "XL"
  Treguesi i rrezikut për tension të lartë
  • Parandalo rrezikun e sëmundjeve kardioavskulare dhe goditjeve cerebrale duke dalluar në kohë fibrilacionet atriale, kontraktimet e parakohshme, takikardinë dhe bradikardinë.
  • Modaliteti auskultator dhe automatik - I ndryshueshëm
  • Dallon dhe tregon nëse mansheta është vendosur si duhet në krah.
  • “Detektori i lëvizjeve” e kujton përdoruesin që të qëndrojë palëvizur dhe tregon nëse ka lëvizje të trupit gjatë matjes.
  • LCD sa pozadinskim osvetljenjem
  • Madhësi Jumbo "XL"
  • Treguesi i rrezikut për tension të lartë

  Parandalo rrezikun e sëmundjeve kardioavskulare dhe goditjeve cerebrale duke dalluar në kohë fibrilacionet atriale, kontraktimet e parakohshme, takikardinë dhe bradikardinë. Çrregullimet kardiake kanë nevojë për vëmendje mjekësore, dhe prandaj është me shumë rëndësi të bëhet diagnostikimi në kohë. Teknologjia PARR dallon aritminë gjatë kontrolleve të zakonshme të tensionit të gjakut pa pasur nevojë që përdoruesi të ketë aftësi të veçanta, pa pasur nevojë për veprime nga përdoruesi dhe pa e zgjatur kohën e matjes.

  Dallimi i fibrilacionit atrial (AFib)

  Dhomat e sipërme të zemrës (atrial) rrahin në mënyrë të çrregullt (dridhen) dhe në shumicën e rasteve rrahin shpesh në vend se të rrahin në mënyrë të efektshme për ta çuar gjakun në ventrikula. Ky problem shoqërohet me rrezik më të lartë për mpiksje kardiake, goditje cerebrale, pushim zemre dhe komplikacione të tjera që lidhen me zemrën. Rreth 10 % - 20 % e pacientëve që vuajnë nga goditjet ishemike vuajnë edhe nga fibrilacioni atrial.

  Dallimi i kontraktimit para kohe (PC)

  Rrahje të tepërta jonormale të zemrës që gjenerohen në vende jonormale të zemrës, ose në atrial (PAC) ose në ventrikula (PVC) ose në nyjat e përçimit kardiak (PNC). Këto rrahje të tepërta prishin ritmin e mirë të rrahjeve të zemrës, dhe ndonjëherë shkaktojnë dridhje (p.sh. anashkalim i rrahjeve) në gjoks. Mund të ndodhë vetëm një herë ose në mënyrë të përsëritur me shpeshtësi të ndryshme. Nëse nuk ka lidhje me stresin, ato janë një shenjë e qartë e disa çrregullimeve kardiake, si dhe shenjë e rrezikut të lartë për goditje ishemike me PC.

  Dallimi i takikardisë (TACH)

  Rrahje të shpejta të zemrës prej më shumë se 100 rrahjesh në minutë (BPM) te të rriturit. Përveç nëse shkaktohet nga mundimi fizik ose stresi mendor, ato janë tregues të çrregullimeve kardiake ose ekstra-kardiake (p.sh. sëmundjet koronare të zemrës, nivel i lartë i tiroideve, temperaturë).

  Dallimi i bradikardisë (BRAD)

  Rrahje të ngadalta të zemrës prej më pak se 55 rrahje në minutë te të rriturit. Përveç nëse shkaktohet nga përshtatja e zemrës me ushtrimet stërvitore të rezistencës, bradikardia mund të lidhet me një gamë çrregullimesh kardiake dhe ekstra-kardiake (p.sh. çekuilibër i elektroliteve, medikamentet, sëmundjet koronare dhe/ose valvulare të zemrës).
  Teknologjia PARR u zhvillua në partneritet të ngushtë me Institutin e njohur Gjerman të Kërkimeve për Teknologjinë Mjekësore Klinike - Forschungsinstitut für klinische Medizintechnik (FIMT).

  Temperaturë

  Temperatura është një nga mekanizmat mbrojtës të trupit. Kur bakteret ose viruset futen në trup dhe bëjnë që ai të mos funksionojë mirë, trupi kalon në gjendje mbrojtjeje dhe sistemi imunitar aktivizohet. Kur ndodh kjo, një nerv qendror në tru bën që nxehtësia brenda trupit të rritet më tepër se niveli i zakonshëm. Kjo rritje e nivelit të temperaturës rrit metabolizmin dhe parandalon shtimin e agjentëve patogjenikë.

  HA500

  Për matje të temperaturës pa kontakt - Teknologjia e avancuar e matjes së temperaturës me infrared pa kontakt siguron matje të sigurta, të sakta, të besueshme dhe higjienike për matjet, si për ballin, ashtu edhe për temperaturën e ambientit. Të dhënat e tabelës për temperaturën e ballit janë llogaritur dhe zhvilluar sipas statistikave të informacioneve klinike sistematike të lëkurës për personat me temperaturë dhe ata pa temperaturë, në kushte të ndryshme operimi. Termometri me matje një-sekondëshe pa kontakt në lëkurë është një alternativë e përshtatshme për të matur temperaturën e trupit dhe për të parandaluar kontaminimin duke bërë matjen rreth 5 cm larg ballit.

  I saktë klinikisht

  Ky termometër balli është testuar klinikisht në disa spitale të mëdha universitare sipas protokollit të standardit rregullator ASTM E1965-98:2009, duke mbuluar një numër të mjaftueshëm subjektesh febrile dhe me temperaturë trupore normale, duke arritur saktësi dhe qëndrueshmëri të kënaqshme në matje krahasuar me matjen orale të temperaturës, e cila është bërë njëkohësisht.

  Sistem i avancuar i matjes me infrared

  Termometri me matje një-sekondëshe pa kontakt në lëkurë është një alternativë e përshtatshme për të matur temperaturën e trupit dhe për të parandaluar kontaminimin duke bërë matjen rreth 5 cm larg ballit.

  Respiratore

  Fjalët "sëmundjet respiratore" i referohen një termi mjekësor që përfshin problemet patologjike, të cilat prekin organet dhe indet që bëjnë të mundur shkëmbimin e ajrit në organizma më të larta, dhe përfshin sëmundjet e aparatit të sipërm të frymëmarrjes, trakea, bronket, bronkoidet, alveola, pleura dhe kaviteti pleural, si dhe nervat e muskujt e frymëmarrjes. Sëmundjet respiratore variojnë nga ato të lehta dhe vetë-kufizuese, deri te ftohja e zakonshme, entet kërcënuese për jetën si pneumonia, embolizëm pulmonar, astma akute dhe kanceri i mushkërive.

  Teknologjia e valvulës së lëvizshme

  Valvula e veçantë e lëvizshme është në gjendje të bëjë me lehtësi ndërhyrje me nivele të ndryshme viskoziteti sipas gjendjes dhe nevojave të çdo përdoruesi. Teknologjia jonë VAT u jep mundësi përdoruesve të rregulloni nivelet e ndryshme të shpejtësisë së nebulizimit, duke variuar nga 0.08 deri në 0.50 ml/min me të njëjtën madhësi të grimcave. Shpejtësia e nebulizimit mund të ndryshohet me shumë lehtësi nga përdoruesi pa pasur nevojë për të ndërruar pjesë.

  Nebulizator kompresor
  Teknologjia e valvulës së lëvizshme

  Teknologjia e valvulës së lëvizshme

  Valvula e veçantë e lëvizshme është në gjendje të bëjë me lehtësi ndërhyrje me nivele të ndryshme viskoziteti sipas gjendjes dhe nevojave të çdo përdoruesi. Teknologjia jonë VAT u jep mundësi përdoruesve të rregulloni nivelet e ndryshme të shpejtësisë së nebulizimit, duke variuar nga 0.08 deri në 0.50 ml/min me të njëjtën madhësi të grimcave. Shpejtësia e nebulizimit mund të ndryshohet me shumë lehtësi nga përdoruesi pa pasur nevojë për të ndërruar pjesë.

  Frymëmarrja efikase

  Duke përdorur teknologjitë e reja për të përmirësuar menaxhimin dhe trajtimin e astmës, të COPD-së dhe të sëmundjeve të tjera respiratore. Me sistemet nebulizuese, pacientët kanë mundësinë të menaxhojnë dhe trajtojnë në mënyrë të efektshme problemet e tyre me frymëmarrjen kudo dhe në çdo kohë.

  Astma

  Një person është me astmë kur përpiqet vazhdimisht për të thithur ajër dhe gulçon. Njëlloj si me bronkitin kronik, bronket inflamohen dhe pengohen me flegmë ndërkohë që fijet bashkohen. Rrugët e frymëmarrjes reagojnë gjithashtu ndaj disa stimujve të caktuar me spazma muskulore, të cilët shpesh shkaktohen nga poleni ose pluhuri i shtëpisë, por edhe nga stresi dhe ndotja e mjedisit.

  Sëmundje pulmonare obstruktive kronike

  Sëmundja pulmonare obstruktive kronike (COPD) është një lloj sëmundjeje e zemrës e karakterizuar nga qarkullimi i dobët afatgjatë i ajrit. Disa nga simptomat kryesore janë vështirësia në frymëmarrje dhe kollitja me gëlbazë. COPD është një sëmundje progresive, që do të thotë se me kalimin e kohës përkeqësohet. Si pasojë, aktivitetet e përditshme, si ngjitja e shkallëve, bëhen të vështira. Bronkiti kronik dhe emfisema janë shprehje që janë përdorur më parë për llojet e ndryshme të COPD.

  Teknologji të tjera Rossmax

  për ta bërë monitorimin dhe trajtimin më të lehtë

  Monitorët e tensionit të gjakut
  Dallimi i manshetës (CD)
  Treguesi i rrezikut për tension të lartë
  Detektori i rrahjeve të çrregullta të zemrës (IHB)
  Dallimi i lëvizjeve
  Sistemi i kalibrimit të lëvizshëm
  Verifikimet
  Miratuar nga ESH
  Niveli A/A i BSH
  Oksimetër pulsi
  Dallim i gjendjes së arterieve
  SpO2 i lartë/ulët dhe konfigurimi HR
  Nebulizues
  Madhësi e njëjtë e grimcave
  Punim me zhurmë të ulët
  Teknologjia e valvulës së lëvizshme
  Termometra
  Sistem i avancuar i matjes me infrared
  Përgjigje e shpejtë